První listopadovou sobotu uspořádala milevská sportovní všestrannost závody nazvaná Dua Trojboj. Soutěž dvojic zaštítila sokolská župa Jihočeská, ale organizace se chopila Jednota Milevsko. Závodníci od ročníku 2008 a starší si vytvořili sportovní dua. Podmínkou bylo, že jeden z dvojice cvičí sestavu na hrazdě a druhý pokud jde o dívky na kladině a chlapci na kruzích. Společně pak cvičí současně prostná. Každá dvojice si vybere hudbu podle vlastního výběru a tak se nám sešla dua nejen všech možných kategorií ale hlavně všech možných typů. Celkem se na závody přihlásilo 27 dvojic. Tak zvané mixy – tedy dvojice kluk - holka se podařilo sestavit pouze Milevsku a dvojice dvou chlapců byla absolutní raritou. Chlapci jsou prostě nedostatkové zboží. „Nejprve se nám hlásila samozřejmě děvčata, pak se připojila dvojice kluků, ale nám se nejvíce líbilo kouzlo mixů. Ty jsme měli tři, dvakrát mladší a jeden pár milevských starších, “ uvedla trenérka Molíková. A byla to podívaná. Každé duo, ať už bylo odkudkoliv, cvičilo jiným způsobem, na jinou hudbu, s jinými prvky a hlavně s jinou energií, která z jejich cvičení vyzařovala. Diváci tak z balkonu zhlédli 27 jedinečných minutových představení s mnoha zajímavými prvky. Nešlo jen o dokonale zacvičené povinné prvky pro duo či jednotlivce v dané kategorii ale o synchronizaci, souhru, předvedení zajímavých akrobatických prvků, spolupráci a radost z pohybu ve dvou. Závody rychle ubíhaly i díky skvělé organizaci, která byla podpořena zájmem rodičů zejména z řad maminek, které napekly pro hosty, závodníky a rozhodčí sladkost ke kávě.

Milevským se na závodech velmi dařilo, a tak doma zůstalo 14 medailí. Zlaté si ve svých kategoriích odnesla dua: Řezbová – Pokorný, Molíková – Sulanová, Molík – Řezba, Molík – L. Fořtová. Stříbro putovalo dvojici Molíková – Kozáková, Řezba – A. Matějková a bronz vybojovaly Řezbová – Sulanová. Duo Fořtová E. – A. Matějková obsadilo nepopulární, ale vynikající 4. místo, když Matějkové nečekaně onemocněl parťák a její dvojici během čtrnácti dnů nahradila mnohem mladší E. Fořtová. Duo L. Fořtová – Kozáková skončilo v nejvíce obsazené kategorii na skvělém 7. místě.

Velký dík tak patří našim cvičencům a cvičenkám a všem, kteří nám při naší premiéře pomohli. Snad jsme si zpestřili závodní sezonu zajímavým sobotním programem, který nám všem přinesl velkou radost.

 

Joomla! konzole ladění chyb