Zprávy z akcí

Tato stránka obsahuje vybrané články o uskutečněných akcích pořádaných župou nebo sdruženými tělocvičnými jednotami. Články o  župních akcích publikuje župa. Články o akcích tělocvičných jednot publikují tělocvičné jednoty.

 

V sobotu 13. ledna 2024 proběhly ve Strakonicích župní přebory v plavání. Zúčastnilo se jich 119 závodnic a závodníků ze 7 T. J. Sokol - Boršov nad Vltavou, České  Budějovice, Křemže, Milevsko, Písek, Strakonice a Volyně. 

Závody se vydařily také díky bezchybné organizaci T. J. Sokol Strakonice, za což jí patří velký dík.

Všem vítězům blahopřejeme a všem účastníkům děkujeme za skvělý sportovní zážitek!

Přebor ČOS v Zálesáckém závodu zdatnosti se letos konal u Chříče na Rakovnicku, v pěkném rekreačním areálu Machův mlýn. Naše župa Jihočeské vyslala jednu z nejpočetnějších výprav. Reprezentovaly nás dvě hlídky z Kamenného Újezdu a po jedné z Lišova a Písku. Závodí se v kategorii žactva a v kategorii dorostu. Naše hlídky obsadily 2. (stříbrná medaile pro dorost z Kamenného Újezdu), 4., 7. a 12. místo. Sqělé!

 

Vlastík Růžička

ŽV PP

Přílohy
FileFile size
Download this file (Vysledky.pdf)Výsledky přeboru ČOS v ZZZ562 kB

O víkendu 27. a 28. 5. 2023 se v Pardubicích uskutečnily přebory ČOS ve sportovní všestrannosti mladšího žactva. O úspěších naší výpravy si můžete přečíst v článku Lenky Haškové níže.

PARDUBICE 26. 5. – 28. 5. 2023

Poslední květnový víkend patřil přeboru ČOS ve sportovní všestrannosti mladšího žactva v Pardubicích. Město Pardubice opět po roce přivítalo nejlepší závodníky z celé naší republiky, kteří absolvovali župní soutěže ve sportovní gymnastice, šplhu, atletice a plavání. Z naší Jihočeské župy to byli Lucie Cendelínová (Písek), Kristýna Wiererová (Boršov), Kryštof Cendelín (Písek), Jan Plavec (Milevsko), Stela Kadlecová (Milevsko), Lucie Kriklová (Milevsko), Jaroslav Hašek (Písek), Filip Šoule (Milevsko). Přeboru se zúčastnilo celkem 125 závodníků. V sobotu čekal děti závod v gymnastice, šplhu a atletice. Večer měly zpestřený kouzelnickým představením v Muzeu kouzel a magie. Po nedělních plaveckých závodech si děti krátily čekání na výsledky výstupem na Zelenou bránu, dominantu starého města, mlsáním zmrzliny a nákupem Pardubického perníku. Pak už děti čekal jen slavnostní nástup v historické budově Sokola Pardubice.

Naši závodníci bojovali ze všech sil a dosáhli těchto výsledků.

Atletika kategorie I.:

  1. Wiererová 1. místo, J. Plavec 4. místo, K. Cendelín 12. místo, L. Cendelínová 15. – 16. místo

kategorie II.: F. Šoule 4. místo, L. Kriklová 10. místo, J. Hašek 13. místo, S. Kadlecová 26. místo

Gymnastika kategorie I.:

  1. Cendelínová 3. místo, J. Plavec 7. místo, K. Cendelín 8. místo, K. Wiererová 15. – 16. místo

kategorie II.: S. Kadlecová 11. místo, F. Šoule 12. místo, L. Kriklová 12. – 13. místo, J. Hašek 14. místo

Šplh kategorie I.:

  1. Plavec 6. místo, L. Cendelínová 10. místo, K. Wiererová 16. – 18. místo, K. Cendelín 19. místo

kategorie II: S. Kadlecová 5. místo, F. Šoule 7. místo, L. Kriklová 8. místo, J. Hašek 13. místo

Plavání kategorie I.:

  1. Cendelín 2. místo, L. Cendelínová 4. místo, K. Wiererová 5. místo, J. Plavec 8. místo

kategorie II.: J. Hašek 1. místo, F. Šoule 13. místo, L. Kriklová 19. místo, S. Kadlecová 22. místo

Všestrannost kategorie I.:

  1. Cendelínová 3. místo, K. Wiererová 5. místo, J. Plavec 8. místo, K. Cendelín 11. místo

kategorie II.: F. Šoule 7. místo, L. Kriklová 9. místo, J. Hašek 12. místo, S. Kadlecová 17. místo

Při přeboru mladšího žactva se soutěží i v družstvech, sestavených ze dvou děvčat a dvou chlapců dané věkové kategorie a výsledky se jim sčítají dohromady. Družstvo kategorie I. vybojovalo krásné 2. místo. Družstvu kategorie II. unikly bronzové medaile o jeden jediný bod. Pro představu je to 1 setina vteřiny při sprintu, nebo 1 vteřina při dlouhém běhu, 1 cm při skoku dalekém, nebo 15 cm při hodu.

Děkujeme závodníkům, trenérům a rodičům za skvělou reprezentaci Sokolské župy Jihočeské.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V sobotu 13. 5. 2023 proběhly v Českých Budějovicích župní přebory v atletice. Zúčastnilo se jich 227 závodníků z 10 tělocvičných jednot - Českých Budějovic, Boršova nad Vltavou, Hluboké nad Vltavou, Jistebnice, Křemže, Milevska, Olešnice, Písku, Sepekova a Strakonic.

Všem závodníkům děkujeme za účast, vítězům patří zasloužená gratulace a těm nejlepším, kteří absolvovali celý přebor a postupují do celostátního kola přejeme hodně úspěchů - zlomte vaz!

Výsledky naleznete v přílohách.

Fotografie z akce: https://sokolcb.rajce.idnes.cz/Zupni_prebory_v_atletice_v_sobotu_13_._5._2023_v_Ceskych_Budejovicich./

V neděli 2. 4. 2023 proběhly v Písku župní přebory ve sportovní gymnastice a šplhu. Své síly si poměřilo 172 závodníků z 9 Tělocvičných jednot Sokol - Českých Budějovic, Boršova nad Vltavou, Křemže, Milevska, Olešnice, Písku, Strakonic, Volyně a  dokonce až  Kunratic. Závod byl skvěle organizačně zajištěn, za což patří velký dík především br. Martinu Maturovi. Závodníci byli na závody skvěle připraveni a jediným šrámem na celé akci tak bylo pozdní přihlašování účastníků, které organizátora připravilo zbytečně o drahocenný čas.

Výsledky najdete v příloze.

Sláva vítězům a čest poraženým!

 

Přílohy
FileFile size
Download this file (splh.pdf)výsledky šplh218 kB
Download this file (gymnastika.pdf)výsledky sportovní gymnastika175 kB

Milevští sokoli zatím nemohou do tělocvičny, proto využili hezkého počasí a 4. května 2021 vyrazili na cyklovýlet po stopách místního pytláka. Cestou našli pytlákovy poznámky, mapu a nakonec i schovaný úlovek, který si opekli k večeři. Celou trasu připravili sami chlapci. O zážitky z výletu se s nimi můžete podělit na Youtube  Pytlákův úlovek - foto a Pytlákův úlovek - video.

Joomla! konzole ladění chyb